Tjena alla! Jag tänkte ge er ett tips jag lärde mig idag faktiskt. Jag och frugan har ju målat om hela huset som ni säkert redan vet. Först funderade vi på om vi skulle göra det helt själva och på så sätt spara in massa pengar… Men när vi läste vidare om det här ”gör-det-själv” fenomenet insåg vi snabbt att vi kanske ska anlita ett proffs istället.

På nätet hittade vi en radda mardrömshistorier om hur människor har tagit sig vatten över huvudet med sina ommålningar. Vissa menar att många inte tänker på hur svårt det egentligen är, eller rättare sagt, hur mycket tid man måste lägga ner på det. Jag läste någonstans att 80 timmar är medelsnittet för en ommålning av en fasad. Tänker man efter så man har inte ens 1 månads semester (de flesta har ju inte det iaf), vill man verkligen spendera varje dag av sin semester med att pensla om sitt hus?

Jag vet att jag aldrig skulle vilja göra det, sommaren är till för att man ska ha kul och njuta av vädret. Man ska göra saker man vill göra liksom, inte stressa med att hinna måla klart huset.

Så vi gjorde precis det, vi anlitade en erfaren målare i Stockholm. Men då undrar du säkert hur jag fick ner kostnaden så mycket? Hemligheten kallas för ROT, och med den kan du dra av upp till 30% av kostnaden för ett jobb. Läste vidare på det där och totalt kan en person i ett hushåll dra av max 50 000 kronor per år. Det betyder om man är två personer kan man spara upp emot 100 000 kronor på renovering. Det är ju helt bra som helst!

Jag vet att det kan svida i plånboken lite, men tycker du inte att det är värt att få huset ommålat på ett proffsigt och hållbart sätt? Tänk dig att det är proffs som kommer och målar om huset, dom har målat om flera hundratals hus runt om i Sverige. Dom är vana vid Sveriges väder och hur man förhåller sig till det när man målar.

Vi betalade ca 25 000 för ommålningen av vårt hus, låter det som mycket? Mja, glöm inte att vi bor i en stor villa med 3 våningar. Med hjälp av ROT avdraget sparade vi mer än 10 000 kronor så jag klagar verkligen inte. Huset ser ut som nytt, det är troligtvis det snyggaste huset i hela grannskapet nu också. Jag använde mig av DinMålareStockholm och är otroligt nöjd!